Uleiul esențial de lavandă, este folosit în aromoterapie și cosmetică, fiind utilizat pentru regenerarea pielii, calmarea sistemului nervos, ușurarea somnului și nu în ultimul rând pentru parfumul său intens.
- Pentru îngrijirea corporală adăugați 8 picături de ulei esențial de lavandă și 5 picături de ulei esențial de eucalipt la 2 linguri de ulei de jojoba. Folosirea zilnică poate regenera pielea.
Pielea arsă de soare poate fi ajutată de combinația următoare: la 4 lingurițe de cremă calitativă adăugați 4 picături de ulei esențial de mușețel și 6 picături de ulei esențial de lavandă. Ungeți pielea de 3 ori pe zi.
Pentru răni, coșuri, pișcături de insecte: amestecați 1 lingură ulei de migdale sau ulei de măsline cu 5 picături de ulei esențial de lavandă și înfășurați pielea tratată.
Pentru tăieturi și vânătăi amestecăm 4 lingurițe de ulei de măsline, 5 picături de ulei esențial de lavandă și 5 picături de ulei esențial de arbore de ceai. Ungeți zona afectată.
Pentru probleme reumatice amestecați 10 picături de ulei esențial de lavandă în 50 ml alcool și masați porțiunile dureroase.
Se folosește la masaj combinat cu uleiuri vegetale, pentru dureri musculare, crampe și zone tensionate: în ulei de jojoba adăugați 5 picături de ulei de lavandă, 2 picături de ulei de portocale sau alte uleiuri esențiale.
Pentru tulburări ale sistemului nervos, se va efectua masaj pe plexul solar sau pe spate și coloana vertebrală, pe încheieturi.
- Putem ameliora căderea părului, adăugând într-o lingură de ulei de măsline 3 picături de ulei esențial de lavandă și masând scalpul cu mișcări circulare. Așteptați 5 minute, după care clătiți părul și spălați cu șamponul uzual.
- În cazul răcelilor adăugați peste 2 kg de sare marină, 20 picături de ulei de lavandă amestecat în prealabil cu smântână dulce. După baie este recomandată odihnă în pat, cel puțin 20-30 minute.
Comments
Your comment